NYHETSBREV JUNI 2022

Så äntligen var sjösättningarna klara och sommaren kom med sol och värme. Ordförande passade då på att segla iväg på en längre tur med målet att komma ned till Tyskland för att sen återvända till Ålsten i slutet av augusti. Men innan semestrarna sätter igång så har vi lite information till er medlemmar.

Bryggfest 6 juni
Nu efter två års uppehåll kunde vi äntligen återuppta traditionen med en stor bryggfest för alla medlemmar den 6 juni, en fest som verkligen blev mycket uppskattad. Magnus Skoog planerade och förberedde under våren och med bra väder, goda medhjälpare, bra underhållning och glada medlemmar så blev det hela till en fantastisk kväll på bryggan framför mastskjulet. Garpes i Nockeby och ICA Bromma Blocks hjälpte till med leveranser av mat och Wille Crafoord med bandmedlemmar stod för musik så att dansen pågick till sent på kvällen.

Seglarskola
När detta skrivs pågår årets seglarskola för fullt. Ett tjugotal barn i åldrarna åtta år och uppåt lär sig segla och hantera båtar av fem utbildade ledare. Seglarförbundet har certifierat verksamheten och man följer deras utbildningsplaner under veckan.

Kansliet
I samband med pandemin tvingades även vi att tänka om med vårt arbetssätt. Vi digitaliserade många saker och fann vartefter att det arbetssättet fungerade mycket bra, ibland bättre. Behovet av att ha någon på kansliet för att uträtta arbete på plats minskade dramatiskt och vi beslutade därför att inte ha någon regelbunden bemanning där och ingen fast telefon. För er medlemmar betyder det att kontakt med kansliet eller styrelsen numera i första hand sker via mail till info@alstensbs.nu. Den bevakas i ett rullande schema av styrelsen. I brådskande fall finns kontaktuppgifter till någon i styrelsen på hemsidan under Styrelse och valnämnd. Svarstiden på mail kan tyvärr vara lite längre under semestertider.

Tappströmsbron och Södertäljeslussen avstängd vissa tider
Farleden i Tappström är avlyst för all sjötrafik från 27 juni till 3 juli 2022 mellan kl. 07:00 och kl. 19:00. Även arbeten i Södertälje gör att det är begränsad framkomlighet där 8-10 juli. Läs mer om detta på hemsidan Aktuellt just nu.

Mina sidor avstängt v 33-34
Det administrativa systemet BAS som vi använder kommer att uppdateras v 33-34 (15-28/8). Av den anledningen kommer även Mina sidor vara avstängt under denna period. Det innebär också att vi inte har tillgång till alla de uppgifter som finns i systemet och därför får vi svårt att svara på en del frågor som ni medlemmar kan ha under denna period. Vi behöver likaså sätta oss in i det nya systemet och även det kan ge längre svarstider till er medlemmar.

Nattvakt
För alla er som har hamnplats tipsar vi om att passa på och boka din nattvakt nu under den ljusa delen av sommaren. Det är en uppgift som gagnar alla hamnliggare och minskar risken föl stölder och skadegörelse i hamnen och i våra båtar.

Arbetsplikt
Den 28 juni kommer vi genomföra ett pass med arbetsplikt . Varvet behöver städas nu när det är tomt en del andra uppgifter behöver utföras. Gå in på Mina sidor och anmäl dig.

Bastun stängd 19-29 juli
Vi behöver göra lite underhållsarbeten på bastun, målning bl.a. Detta kommer ske under ”lågsäsong” under tiden 19-29 juli.

Nu önskar vi samtliga medlemmar med eller utan båt en fantastisk sommar.   

Med vänlig hälsning

Styrelsen

Ålstens Båtsällskap