ÅBS har en kajaksektion med kajakställ alldeles innanför 300-bryggan och det finns också en anpassad låg brygga för i- och urstigning där.

Det är stor variation av kajaker i klubben men mest är det havskajaker av olika fabrikat. Några lättare/smidigare motionskajaker finns det också.

Är du intresserad av av att börja paddla så kom gärna ner till varvet och titta på ”flottan” som ligger där. Kanske träffar du någon av åra paddlare och få en trevlig pratstund.

Ålstenshamnen är en bra plats att utgå ifrån både för kortare och längre turer i Mälaren. Lite kortare turer runt ”Bromma skärgård” är verkligen härligt. Att runda Kärsön eller Kungshatt eller alla fina öar däremellan tar någon eller några timmar. Det är ett rikt fågel- och djurliv och att träffa på en simmande bäver är inte helt otänkbart.
Paddling in till stan kan vara kul som variation. Karlbergskanalen – Riddarfjärden – Långholmskanalen är en klassisk paddlingstur. Man möter ofta andra paddlare och att se stan från en kajak är en speciell upplevelse. Att stanna upp vid en restaurang är ju heller inte fel.
Paddlingssäsongen är lång. Så fort isen har gått upp är det dags. Höstens paddlingar stoppas av isläggningen, ibland så tidigt som i december. Tiden före och efter ”ordinarie” båtsäsong är bäst. Då slipper vi paddlare alla dessa vågor från andra båtar. Tidig morgon eller sen kväll under högsommaren är också lugna.

Som medlem kan du ansöka om kajakplats på Mina sidor