Sjösättningsperioden 2022 börjar 4 april och pågår till 31 maj. Ålstens Marinteknik AB (ÅMT) sjösätter och när just din båt sjösätts står på höstens faktura från ÅMT. Den ska vara klar för sjösättning måndagen den veckan som anges på fakturan. Som vägledning se områdeskartan och när de olika områdena sjösätts. Se karta på anslagstavlan vid Grindstugan på varvet eller klicka på länken ovan.

Varvskarta med områden

Sjösättningstider 2023 (preliminära)

OmrådeVeckaDatum
OmrådeVeckaDatum
A främre15När isen släppt
A bakre1511-14/4
B främre1617-21/4
B bakre1724-28/4
C182-5/5
D198-12/5
E främre2015-18/5
E bakre2122-26/5
E bakre2229-31/5

Sjösättning av din båt
Ingen närvaro av medlem/kund behövs vid sjösättning, ÅMT kontaktar er när er båt är sjösatt (se till att du har har rätt mobilnummer på Mina sidor).

Visa hänsyn och var klar måndag den veckan det är sjösättning för din båt. Häng en fender i fören när båten är klar för sjösättning. Du kan även maila eller sms:a ÅMT när ni är klara för sjösättning. (service@alstensmarinteknik.se hit skickas både mail och sms). Se till att allt förtöjningsmaterial och fendrar är på plats och inte ligger nerstuvade i något fack. Är de inte framtagna bogserar vi inte båten till sin plats.

Båt utan hamnplats kan ligga kvar vid sjösättningsbryggan till söndagen samma vecka den sjösätts.

ÅMT tar inget ansvar för båt som läcker p.g.a. bordsgenomföringar inte är stängda, borttagna kylvattenslangar m.m. Kontroll av vattenläckage kan beställas. Kontakta ÅMT.

ÅMT märker upp båt som har hamnplats med lappar som de får från klubben (ÅBS).

Båt som ej är klar för sjösättning
Om din båt inte är sjösättningsklar i tid och står i vägen för andra som är klara, flyttas den på båtägarens bekostnad vilket är extra sjösättning/flyttningskostnad av båt, och eventuell avtäckning.

Bilar under sjösättningsperioden
Ni får givetvis köra in er bil på varvsplan och arbeta med er båt, men under upptagnings och sjösättningsveckor vill vi inte ha några bilar stående inne på varvsplan under arbetstid, kl 8-17. Det händer även att ÅMT arbetar senare och även på helger, men då håller vi en dialog så vi inte är i vägen för varandra.

Sjösättningsramp
Som medlem, med eller utan båtplats, har man tillgång till den lilla sjösättningsrampen bredvid Majas hus. Den passar normalstor båttrailer. Den stora rampen bredvid kranen är avsedd för ÅMT.